Volleyboll, populär året runt sport

Volleyboll är en populär sport i USA, sporten uppfanns även i landet år 1895. Det dröjde sedan fem år till sporten spred sig vidare till andra länder i världen. Volleyboll är en lagsport vars syfte är att bollen ska träffa marken på motståndarens planhalva. Man kan även få poäng genom att motståndarna tappar bollen utanför planen.

volleyboll blev allt populärare fick den en plats på de olympiska spelen som arrangeras under sommaren år 1964.

Sportens historia

Volleyboll fick från början namnet mintonette och sporten grundades av William G Morgan. Namnet kom dock att ändras till volleyboll en kort tid efter, anledningen till detta var att bollen alltid slås på volley. När William skapade sporten inspirerades han av många olika sporter, bland annat av tennis, handboll och basket. Han ville skapa en sport som liknande basket men som inte hade samma kroppskontakt.

Från början var syftet att skapa en sport som skulle ske inomhus när det var kallt väder ute. Dock utförs sporten idag både inom- och utomhus, vilket har gjort det till en åretrunt sport. Tanken med sporten var att den skulle vara krävande. Målet var dock att det skulle vara en liten risk för spelarna att skadas.