Tennis, känd sport som härstammar från England

Tennis är en sport som blivit väldigt känd världen över. Detta har resulterat i att sporten har både många som utövar den och som tycker om att titta på olika matcher och tävlingar. Undersökningar som har gjorts har visat att sporten troligtvis har flera miljoner fans. Det sägs att sporten har funnits länge, troligtvis har den spelats väldigt långt bak i historien men då i ett annat upplägg. Den moderna tennisen som spelas idag härstammar från England. Efter att sporten blivit väldigt populär i England spred den sig vidare till övriga delar av Europa för att sedan sprida sig till olika länder världen över. Nuförtiden finns det personer som endast spelar tennis för att de tycker att det är kul och en bra träningsform medan det även finns de som spelar på elitnivå.

Wimbledon en av världens mest kända tävlingar

Det finns många olika tävlingar som arrangeras runt om i världen när det kommer till tennis. En del tävlingar har dock lyckats att bli mer kända än andra och Wimbledonmästerskapen är en av de som kommit att bli väldigt känd. Wimbledonmästerskapen brukar förkortas och endast kallas för Wimbledon. Detta är en turnering som spelas i London, Storbritannien och turneringen är den äldsta av de fyra som klassificeras som Grand Slam-turneringar. Tävligen spelas på tennisbanor som är gjorda i gräs och den arrangeras årligen i slutet av juni och i början av juli. Den första tävlingen arrangerades och spelades för första gången under år 1877. Redan då hade sporten en del åskådare och ett hundratal personer åkte till London för att titta på evenemanget.

Nuförtiden är det årligen runt en halv miljon människor som befinner sig på stadion för att se turneringen på plats. Utöver detta följer miljontals åskådare turneringen via tv. Wimbledon sänds på flera olika tv-kanaler vilket gör att turneringen fått fans världen över.

Hur sporten fungerar

Tennis spelas på en plan som är rektangulär och denna kan både vara inomhus och utomhus. I mitten av planen finns ett nät, således skapas det två olika planhalvor. Tennis kan spelas en mot en och då kallas det för singel. Det finns dock även något som kallas dubbel och det innebär att varje planhalva har två spelare. Dessa två tennisspelarna spelar mot de andra två som befinner sig på motsatt sida.

Varje spelare är utrustade med vars ett tennisracket som gör det möjligt för dem att skjuta över den så kallade tennisbollen på motståndarens planhalva. Vid matcher måste tennisbollarna vara gula eller vita.