Rugby, en sport på uppgång

En sport som blivit känd i de större delarna av värden är Rugby. Dock har sporten ännu inte lyckats bli lika populär i Sverige som i många andra länder. Detta påverkar dock inte att Rugby klassificeras som en av världens populäraste sporter. Sporten har många som utövar den och många åskådare som följer de olika matcherna. Sporten har blivit väldigt populär i England, Wales, Skottland och Irland. Utöver Storbritannien har sporten även fått stor populäritet i länder som Australien och Nya Zeeland.

Världsmästerskapen i Rugby

Världsmästerskapen i Rugby arrangeras vart fjärde år och det senaste världsmästerskapet arrangerades i Japan och det var i år, 2019.

När världsmästerskapen i Rugby arrangerades år 2015 var evenemanget det mest besökta efter världsmästerskapen i fotboll förgående år. I sin tur innebär detta att det såldes flera miljoner biljetter till sportevenemanget.

Stora rugbyligor

Det finns många olika rugbyligor världen över men Frankrike är det land som har den bästa ligan i världen. Således innebär detta att det är i Frankrike som de bäst betalda rugbyspelarna befinner sig. Dock har sporten på senare år fått fäste i allt fler länder som gör att sporten blivit allt mer populär och känd. Detta har i sin tur gjort att det finns stora ligor i många länder runt omkring Stilla havet.