Löp för ett bättre liv

Många experter tror att människans kropp är utformad som den är för att vi utvecklats till att vara extremt effektiva uthållighetslöpare. Formerna på våra höfter och fötter, längden på våra ben, våra stötdämpande ryggskivor och vår förmåga att svettas gör det möjligt för oss att springa mil efter mil efter mil. Så det är kanske ingen överraskning att löpning förknippas med ett flertal fördelar för vår kropp och hjärna.

Experter inom ämnet anser att träning är det närmaste till ett mirakelläkemedel man kan komma. Som en form av konditionsträning som är lättillgänglig är löpning ett av de enklaste sätten att ta del av fördelarna med träning. Till exempel, att spendera 30 minuter på ett löpband är tillräckligt för att lyfta stämningen hos någon som lider av allvarlig depressiv störning. En studie har visat att löpning kan bidra till bättre sömn, förbättra psykologisk funktion och bidra till ett starkare fokus under dagen.

Eftersom det förbättrar vår aeroba kondition är löpning ett bra sätt att hjälpa till att förbättra kardiovaskulär hälsa. Dessutom förbränner det kalorier och kan dessutom bygga styrka. Det finns också en lång lista med psykologiska fördelar som löpare får av sin sport.

Att vänja sig med att löpa, om du inte har gjort det på ett tag eller någonsin, kan vara brutalt. Så sälj din bil och löp till jobbet istället! När din kropp och själ börjar vänja sig, kan löpning både vara meditativt och ge en fantastik känsla av frihet.