Att bli en bättre löpare

De flesta som springer vill bli snabbare. Trots detta finns det många som trots att de tycker att de gör det mesta rätt aldrig når de höjder de vill. Många tror att det helt enkelt handlar om att de måste träna mer, men det finns ett antal andra saker som kan få dina tider på de flesta distanser att kapas en hel del.

Utrustning

En sak som hjälper träningen är utrustningen. Att investera i ett par bra skor kommer att göra att du kan springa lite fortare, men framför allt lättare undviker skador. Övrig utrustning är också värd att investera i, till exempel ett par fritidsbyxor modell herr, eftersom en investering i utrustning är ett sätt att tala om för dig själv att träningen är viktig. Detta kommer att hålla motivationen uppe.

Kontinuitet

En av de absolut viktigaste sakerna när det kommer till löpning är kontinuitet. Kondition är en färskvara och om du inte tränar på ett tag kommer du att tappa mycket. Många har svårt med denna kontinuitet eftersom de ofta blir sjuka eller skadade och inte kan träna. Detta kan bero på att många tränar lite för hårt och lägger för stor vikt vid hårda intervallpass. Det mesta av din kapacitet kommer att byggas på de lugna långpassen, så sätt dem först och träna så mycket högintensiv träning som du känner att din kropp klarar.