En sport med mixade lag

Pingis som även kallas för bordtennis är en sport som blivit väldigt populär i Sverige. Det som utmärker pingis från många andra populära sporter är att det är vanligt att det finns bordtennis bord på exempelvis skolor och allmänna platser som gör att man kan utföra sporten lite var som helst. Dessa bord kan vara placerade utomhus men när det kommer till tävlingar ser dessa vanligtvis inomhus.

Pingis i Sverige

Den svenska pingishistorien påbörjades under 1890-talet då det första bordtennisspelet kom till Sverige, detta spel var pingpong. Det dröjde sedan fram till år 1925 innan det första svenska mästerskapet arrangerades. Denna arrangerades på Tennispaviljongen i Stockholm.

I tävlingssammanhang kan man antingen spela individuellt eller i lag tillsammans med ytterligare en till person. När det är två spelare som spelar, en i respektive lag, kallas det för singel och när det är två spelare i varje lag kallas det för dubbel. Sporten är populär både bland damer och herrar och det är en sport där både damer och herrar kan skapa ett gemensamt lag. Dessa tävlingar kallad för mixdubbel.

I sammanhang som inte är professionella är det vanligt och populärt att spela rundpingis. Det går ut på att deltagarna går eller springer runt pingisbordet och slår ett slag var.