Populär vintersport i USA

Ishockey är en vintersport som är populär i hela världen men främst i USA. USA är även det land som sporten spelas mest i. Ishockey, som i folkmun kallas för hockey, är en sport som spelas i lag. Det finns de länder som arrangerar tävlingsevenemang utomhus och där sporten främst är en utomhussport, dock är detta inte det vanligaste. Det vanligaste är att sporten utförs inomhus på en isrink.

Historian bakom ishockeyn är omtvistad men sporten har funnits under många år och man anser att den moderna formen av sporten uppkom på 1800-talet.

Sportens spelfält

Sporten utförs på en isrink som har ett 60 meter långt spelfält, bredden på spelfältet kan variera men vanligtvis är det mellan 26 till 30 meter brett. Isrinkens alla fyra hörn är avrundade och runt isrinken finns det alltid en sarg. Denna är oftast 120 centimeter hög. Denna sarg har oftast plexiglas ovanpå sig, detta för att skydda publiken men även spelarna så att dem inte riskerar att ramla över sargen när de tacklas.Det fäst även ett skyddsnät ovanför plexiglaset på kortsidorna. Anledningen till detta är att pucken ska hindras från att träffa någon i publiken när spelarna försöker göra mål.

Det som skiljer hockey från många andra sporter är att fältet bakom målet används och räknas som en del av spelfältet.

Klimatet i ishallarna som ishockey spelas i

Det krävs att det är ett visst klimat i ishallarna och arenorna som ishockeymatcherna och träningarna spelas i. Anledningen till detta är för att isen annars inte är hållbar. En annan anledning är att det bidrar till att spelarna och pucken får bättre glid. Den rekommenderade temperaturen i en ishall är mellan åtta till tio plus grader celsius. Det får och ska inte vara varmare än detta, det kan dock ske att det är kallare dock är det inte rekommenderat.